Instalațiile de tratare pentru benzinăriile de tip monobloc se bazează pe tehnologii eficiente de tratare. Permite purificarea apei la calitatea necesară a apei.
Procesul de curățare include 3 etape:
- capcana de nisip;
- capcană de petrol;
- filtru de sorbție.
Apa uzată trece printr-o capcană de nisip, unde, ca rezultat al decantării gravitaționale, este eliberată de cea mai mare parte a solidelor suspendate.
Mai mult, apa uzată pătrunde în sifonul de ulei echipat cu elemente coalescente, funcționând pe principiul separării produselor petroliere cu turnare în strat subțire.
Apa uzată purificată din cea mai mare parte a produselor petroliere este în continuare purificată până la debitele de descărcare pe un filtru de sorbție.
Filtrul de absorbție este conceput pentru a elimina impuritățile organice și anorganice dizolvate din apele uzate în etapa finală de purificare. Încărcarea filtrului - cărbune activ.
Frecvența înlocuirii încărcării filtrului de sorbție depinde de caracteristicile scurgerii de intrare, aproximativ - o dată pe an.
Principalul scop funcțional al instalațiilor de tratare a benzinăriilor este colectarea și tratarea apei pluviale de pe situri:
- depozite de petrol;
- benzinărie;
- spălări auto;
- parcări (în special camioane) etc.
Soluțiile tehnologice care sunt utilizate în producția acestor instalații de tratare fac posibilă rezolvarea eficientă a problemei curățării de cei mai complexi contaminanți, cum ar fi produsele petroliere clasificate ca fiind deosebit de periculoase. Apele uzate care au fost tratate prin instalațiile JPR-APA pot fi evacuate în mod liber în canalizările orașului, în rezervoare sau, dacă este necesar, pot fi refolosite pentru nevoi tehnologice.